Aşamalı Tanı & Tedavi Sürecim

Aileler sıklıkla değerlendirme, tanı ve tedavi sürecini ve ne kadar zaman alacağını merak ediyorlar. İlk üç aşama bazen tek görüşme ile mümkünken bazı durumlarda devam eden görüşmelere ihtiyaç duyuyoruz. Tedavi süreci ve vedalaşma tamamen formüldeki risk faktörleri, tanı grubu, tanı şiddeti ile ilişkili, işin özü bu süre tamamen kişiye özel olarak değişmektedir.
Keşfet
Başvuru nedeninizi ayrıntılandırdığım süreç. Aileden ayrıntılı bilgi yani anamnez alma, çocuk veya gençle bireysel görüşme yapma ve gerekli durumlarda okul, özel eğitim öğretmeni gibi bilgi almayı kapsar. Bu bilgi alma çoğu zaman sadece sohbet ediyormuşuz gibi değerlendirilse de sorduğumuz her soru zihnimizde bir formülün basamağını oluşturmak adına seçilmektedir.
Kaynakları Genişlet
Gerekli durumlarda nöropsikolojik testler planlanarak özellikle gelişimsel bozukluklarda çocuğunuzun zihninin çalışma biçimini, güçlü yönlerini ve güçlüklerini ayrıntılı değerlendirmeyi kapsar.
Formülü Belirle
Tanının konulduğu ve biyopsikososyal formülasyonun oluşturulduğu aşamadır. Soruna neden olan biyolojik, psikolojik, sosyal risk faktörlerinden oluşan formülasyon dinamiktir, stabil değildir. Devam eden tedavi sürecinizde gelişebilir.
Harekete Geç
Tanıya ve risklere uygun tedavi stratejisinin belirlendiği aşama. Vakaya özgü terapi desteği ve veya ilaç tedavilerinden oluşur.
Gözden Geçir, Geliştir
Uygulanan tedavi sürecinin yararının değerlendirildiği yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar olup olmadığının gözen geçirildiği kontrol muayenelerinden oluşan aşamadır. Bu aşamada özellikle aile danışmanlıkları, psikiyatrik tanıya yönelik psikoeğitim uygulamaları önemli yer tutar.
Vedalaşma
Belirtilerin kaybolduğu, kazanımların pekiştiği ve ilaç tedavi süresinin tamamlandığı anda tedavi sürecinin sonlandırıldığı aşamadır. DEĞİŞİM VE İYİLEŞMEDE VEDA AŞAMASI…